LO RAT PENAT CELEBRA ELS CXXVIII JOCS FLORALS "LA MECHA FIESTAS Y FALLAS DE VALENCIA"

LA MECHA FIESTAS Y FALLAS DE VALENCIA.
L’associació cultural Lo Rat Penat celebrà el passat divendres 20 de giner la CXXVIII edició dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia. L’acte tingué lloc en el Teatre Principal de la capital valenciana a les 22 h.
Amparo Vicent va ser la protagonista d’esta nova edició del certamen lliterari en llengua valenciana, en ocupar la Cadira d’Or dels Jocs Florals. Amparo, és filla de la coneguda família d’editors valencians, Vicent García Editors, reconeguts per la recuperació en magnífiques edicions facsímils dels llibres històrics del Regne de Valénca, com Els Furs, El Consolat del Mar, etc. Llicenciada en Psicologia per l’Universitat de Valéncia, està casada i és mare de dos chiquetes.
El Mantenedor d’esta edició va ser el professor i escritor Fernando Millán Sánchez, qui pronuncià un discurs basat en la Fe, la Pàtria i l’Amor, d’acort en els antics arrels dels Jocs Florals.

El pintor valencià José Mª Fayos ha realisat el retrat d’Amparo Vicent, com a CXXVIII Regina dels Jocs Florals que passarà a formar part de la Pinacoteca de la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes i que va ser presentat en el Teatre Principal la mateixa nit dels Jocs Flrorals.
En la primera part de l’acte la Banda Municipal de Valéncia, baix la direcció de José Miguel Micó Castellano va oferir un concert extraordinari en temes de Josep Serrano, Leopolt Magenti i Pascual Marquina, i posteriorment va posar música a la cerimònia dels Jocs Florals.
En la segona part de l’acte i com és tradicional, es va fer públic el nom del poeta guanyador de la Flor Natural aixina com els dels premiats en la Viola d’Or i l’Englantina d’Or, pilars bàsics de la poesia jocfloralesca de la Fe, Pàtria i Amor. Igualment es van donar a conéixer els treballs i autors que han conseguit fer-se en els diferents premis tant ordinaris com extraordinaris d’esta convocatòria, com el premi d’investigació patrocinat per l’Ajuntament de Valéncia, el d’Ensaig de la Diputació de Valéncia, Teatre, Poesia Festiva, etc…
El president de Lo Rat Penat, Enric Esteve i Mollà, va obrir esta edició en el seu parlament de benvinguda a la gala de les lletres valencianes. Seguidament el Secretari General va donar llectura a l’acta del jurat, moment en el qual el President dels Jocs Florals va obrir la plica fent públic el nom del poeta guanyador de la Flor Natural, qui tingué l’honor d’acompanyar a Amparo Vicent García a la Cadira d’Or, a on serà proclamada CXXVIII Regina dels Jocs Florals junt a les Dames de la seua Cort d’Amor, formada per:
Ana Grau Vicent, Elvira Luis Gimeno, Sonia Navas Vidal, Mª José Chover Vidal, Magdalena Domoslawska i Belén Abad Estellés.
La cerimònia es va tancar en l’interpretació de l’Himne Valencià.
Els Jocs Florals són un certamen poètic, lliterari i d’investigació que foren instaurats per la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes en 1879, durant la Renaixença. L’objectiu era i és enaltir la llengua valenciana, així com fomentar l’estudi de l’història i la cultura del Regne de Valéncia. A l'acte van acudir Lola Johnson, consellera de cultura i turisme, i Alfonso Grau, coordinador general de l'àrea econòmica de l'Ajuntament. Sandra Muñoz, Fallera Major de València de 2012, també va voler estar en esta gran cita i va acudir acompanyada pel vicepresident de la Junta Central Fallera, Miguel Galán.

No hay comentarios:

Publicar un comentario